Minimalism

Astăzi amenajările de interior în stil minimalist, capătă o apreciere din ce în ce mai mare. Oare cărui fapt se datorează aceasta? MINIMALISM, înseamnă nu întotdeauna minimum mobilier și piese de decor, ci o abordare a amplasării acestuia, în spațiul interior, cât mai rațională, practică și maximum confortabilă. Acesta se va inpune în primul rând în planul de amenajare a spațiului. Se va delimita spațiul astfel, încât să obținem , zone preconizate și bine definite pentru orice tip de activitate casnică. De la camere de gospodării separate, garderobe care vor înlocui prezența dulapurilor în camere. De exemplu: pentru o familie din cel puțin 3 persoane este bine să organizăm un dressing, unde își vor găsi locul toate hainele curente și nesezoniere, cutiile, obiectele personale, toate - într-o singură încăpere. O debara, pentru mașina de spălat, aspirator, masă de călcat etc. Toate dulapurile la maxim posibil să fie încorporate . Astfel vom elibera celelalte camere, precum se obișnuiește, de dulapuri, diverse tumbe, în care urmărim să încapă totul. Deci, dulapuri încorporate, mobilierul cât mai compact și bine organizat. Ar fi bine ca spațiul locuinței să fie completat cu mai puține lucruri și obiecte, în așa mod, încât sa asigurăm o circulație liberă între zone.

MINIMALISM-UL solicită o atenție deosebită asupra calității materialelor. Mobilierul și orice alte piese de amenajare și decor, ar părea la prima vedere simple ca volum și aspect, însă, acestă simplitate se datorează designului care nu este deloc creat întîmplător ci foarte bine chibzuit.C alitatea executării, furnitura utilizată, materialele și delicatețea asamblării sunt cele mai importante atribuții ale pieselor care deși nu se văd, se fac simțite și maxim confortabile în utilizare.Asemenea piese în marea majoritate a cazurilor, nu sunt produse individual ci sunt serii elaborate de marele fabrici, a căror tehnologie a fost elaborată de arhitecți, designeri și ingineri calificați. Iar acestea formează piese de rezistență mondială și de lungă durată, deosebindu-se prin design, materiale și calitate. Tot ele pot servi ca o notă de început, de inspirație și de dezvoltare a întregului design interior al casei tale. Alegând și amplasând corect o comodă, o bibliotecă sau un set de mobilier pentru bucătărie sau living, acestea vor servi ca un punct de atenție important, vor da dispoziție interiorului și vor reda în primul rând – Stilul Minimalist ca și stil de viață a locuinței dvs.

Tot ce ține de confortul stilului minimalist se ascunde în utilitățile tehnice și de uz casnic. De la uși, mobilier și până la iluminare, de la electrocasnice și până la diverse soluții și tehnologii de Casă Inteligentă. Un sistem bun de ventilație și climatizare a aerului, încălzirea spațiului, iluminarea, sistemul de securitate, antiincendiu, scurgeri de gaze și inundații - toate trebuiesc proiectate și preconizate. Acestea vor da siguranță locuinței tale. Ele pot fi controlate prin sisteme inteligente, wi-fi, de pe smartphone, computer de la orice distanță și constituie practici recomandate pentru a ușura exploatarea interiorului și a crea maxim confort și accesibilitate.

CULORI ȘI MATERIALE: Vom alege și folosi în interior o gamă foarte limitată de culori și materiale. 2 culori de bază pentru tot interiorul și restul pot fi nuanțele acestora, mai deschise, mai întunecate sau mai apropiate conform spectrului cromatic, și care se vor aplica și la decor, textile, finisajele mobilierului. Nu vă fie teamă să aplicați aceeași colare de vopsea pentru tot interiorul, iar diferența o vor face obiectele de amenajare, amplasarea și iluminarea încăperilor. Nuanțe de gri, alb, grafit, negru, lemn, țesuturi naturale, plăci ceramice, de parchet, iluminarea totală și locală a interiorului sunt cîteva carcteristici ale stilului minimalist.

Stilul minimalist prezintă posibilitatea de a îmbina suprafețe mat cu lucioase, structuri evidențiate cu altele mailiniștite. Toate între ele pot fi bine echilibrate și armonizate, atât ca forma cât și ca culoare. Stilul minimalist presupune, prezența culorilor deschise de, alb, gri pe pereți, iar mobilierul să fie în contrast, mai evidențiat . Deci, accentele se pun pe mobilier, decor chiar și anumiți pereți care vor veni să dea dispozișie interiorului, dar, cu atenție. Foarte reușit se îmbină suprafețele întunecate lucioase, cu cele deschise - mat și invers. Contrastul de culoare și suprafețe împreună cu o iluminare corectă a spațiului, redă viață și pune în joc formele interiorului.

Un interior în stil minimalist va pune accentul pe lumină și spațiu.

СВЕЖИЕ ПОСТЫ

АРХИВ

Copyright © 2020 KEY INTERIORS S.R.L . Toate drepturile rezervate