Designul interior - necesitate sau capriciu?

Pentru noi Designul nu este magie ci în primul rând o tehnologie, o tehnologie modernă, necesară și creativă. Dar să vedem cum funcționează.

Procesul de realizare a unui proiect de design are la bază mai multe aspect de care e necesar să ținem cont:

1. Starea tehică a obectului supus proiectării, amplasarea și suprafața lui. Aceste lucruri se iau în calcul atunci când un designer își propune soluțiile proprii sau conceptul de design.

2. Dorințele și preferințele clientului. Stilul, bugetul, zonele funcționale, aspecte individuale - sunt noțiuni care necesită a fi discutate. O cercetare amănunțită și abilitățile de comunicare ale designerului vă va ajuta să clarificăm fiecare detaliu în parte.

3. Personalitatea, profesionalismul și experiența designerului permite o îmbinare a cunoștințelor cu sarcinile propuse în noul proiect.

Soluțiile de design pot fi create prin 2 căi:

-Să inventezi ceva de sinestător, utilizând cunoștințele proprii, creând ceva inovativ, nemaiântâlnit pînă acum. E ca și cum ai inventa, de exemplu, o nouă bicicletă.

-Sau să accesezi metodele și soluțiile pe care le-ai implementat deja și să le adaptezi pentru noul proiect. Dar, pentru aceasta este nevoie de analiză profundă și un bogat portofoliu de proiecte deja realizate – într-un cuvânt – experiență bogată de lucru.

În practică e mai ușor și mai rapid a folosi a doua variantă, de aceea designerii care au în portofoliu un număr mare de soluții la probleme des întâlnite, lucrează mai rapid și mai eficient. Pe de altă parte sunt și clienți cu o bogată practică de viață care oferă idei ingenioase ce merită a fi luate în considerație.

Un designer bun se va inspira și va aduna idei de oriunde ar merge: în călătorii, vizite, hoteluri, pe străzi, etc. El privește, analizează ce și cum funcționează în viață, cum arată, ce impact are asupra oamenilor, cât costă, și dacă merită a fi reluată și adaptată.

El caută mereu locuri, lucruri, elemente pentru inspirație, studiază orice este potrivit pentru a folosi în activitatea sa proprie. Cunoștințele, experiența, talentul, dar și perseverența, creativitatea, ingeniozitatea, curajul face diferența între designeri.

Atunci când alegeți să lucrați cu un anumit designer, să nu credeți că o faceți întâmplător. Vă place stilul sau modul lui de abordare a conceptului de design, vă place modalitatea lui de comunicare, atitudinea lui. În practica noastră de zi cu zi observăm deseori acest lucru. Deci nimic nu are loc întâmplător.

СВЕЖИЕ ПОСТЫ

АРХИВ

Copyright © 2020 KEY INTERIORS S.R.L . Toate drepturile rezervate