Cum se realizează un proiect complet de design interior. Partea III

Elaborarea proiectului tehnic.

Dacă vizualizarea 3D e importantă pentru a ne da seama că designul ales e ceea ce ne-am dorit a fi, proiectul tehnic, este de fapt scheletul designului nostru. El este constituit din desene, planuri, scheme unde este explicat ce și cum se montează.

Proiectul tehnic variază în detalii de la un proiect la altul în dependență de complexitatea lui. Poate cuprinde următoarele scheme – planuri :

 1. Plan iniţial/Releveu (măsurări şi reprezentarea comunicaţiilor cu dimensiuni exacte, la momentul elaborării proiectului).

 2. Plan de zonare a spațiului (sau replanificare, cu descifrarea încăperilor și a suprafețelor acestora).

 3. Plan de amenajare a spațiului (cu reprezentarea mobilierului, tehnicii de uz-casnic, materialelor de finisare și elementelor de decor).

 4. Plan demontare pereţi şi comunicaţii.

 5. Plan montare pereţi.

 6. Plan montare obiecte sanitare.

 7. Plan montare încălzire pentru pardosea și calorifere.

 8. Plan montare prize și întrerupătoare.

 9. Plan montare și specificare a corpurilor de iluminat.

 10. Plan montare tavan (cu specificarea materialelor utilizate, dimensiuni şi nivel; numarul de planşe variază în dependenţă de complicitatea tavanului).

 11. Reprezentare secțiuni ale tavanului montat.

 12. Plan montare pardosea (cu specificarea nivelului, materialelor recomandate, dimensiuni și cantitatea necesară).

 13. Reprezentare secţiuni montare pardosea, cu specificarea straturilor de acoperire, dacă este necesar (numarul de planşe variază în dependenţă de complicitatea pardoselei).

 14. Plan marcare vederi sau desfășurare pereți.

 15. Reprezentare vederi, desfășurate sau secțiuni ale interiorului (cu reprezentare a mobilierului și materialelor recomandate).

 16. Reprezentare desfăşurată a pereţilor cu montare placilor decorative, ceramice etc. și specificarea materialelor recomandate (pentru șorț bucătărie, grupuri sanitare ș.a.).

 17. Plan amplasare mobilier (cu dimensiuni).

 18. Tabelul de specificare a mobilierului și echipamentului tehnic, sanitar și de uz-casnic (cu numele articolului, dimesiunile de gabarit, materiale, cantitatea şi locul amplasării, preț și furnizor).

 19. Reprezentare mobilier elaborat la comandă. De exemplu: pentru bucătărie (cu specificarea electocasnicelor, materialelor recomandate, dimensiuni și alte detalii).

 20. Plan montare elemente de tîmplărie (uși și ferestre, cu tabelul de detalizare a elementelor reprezentate și specificărilor materialelor recomandate).

 21. Borderoul materialelor recomandate pentru finisare: tavan, pereți și pardosea (denumirea materialului, dimensiunile recomandate, cantitatea necesară, furnizor, preț ș.a.).

La final proiectul Dvs. de design cuprinde un album, pe care îl primiți în 2 exemplare, și este reprezentat din: fotografii fotorealistice, descriere materiale și tehnica de uz casnic exactă, scheme și planuri tehnice, proiecte de mobilă sau alte construcții individuale. La această etapă proiectul e finalizat. În baza lui Dvs. puteți realiza devize de cheltuieli la orice etapă de lucru, puteți comanda materialele pentru finisaj, realiza lucrările de reparații conform schemelor propuse, puteți comanda serviciul ”supervizare de autor”.

СВЕЖИЕ ПОСТЫ

АРХИВ

Copyright © 2020 KEY INTERIORS S.R.L . Toate drepturile rezervate