Cum ne facem singuri reparație în casă sau ce este serviciul ”supervizare de autor”.

La această etapă proiectul de design interior, reprezentat printr-o serie de poze, scheme, tabele – este doar începutul (desigur, dacă aveți proiectul de design comandat).

Cel mai important și dificil este transpunerea lui în realitate. Cei care și-au renovat casa după un proiect de design știe bine că de la poze frumoase, planuri de execuție și scheme până la casă nouă este o diferență mare de efort și timp. În acest context urmează câteva aspect de menționat.

Întreg setul de lucrări necesare pentru a duce la bun sfârșit un proiect de design intră în competențele oricărui designer: planificarea, plasarea tehnicii, sistemul ingineresc, sistemul de ventilare, mobila, distribuirea și delegarea lucrărilor, ajustarea finisajelor, identificarea și înlăturarea greșelilor, ș.a.

Supervizarea de autor presupune monitorizarea și controlul acestor lucrări, în conformitate cu cerințele proiectului de design.

Designerul urmărește calitatea efectuării lucrărilor precum și coordonarea lor după un program stabilit. Pentru că un designer profesionist nu doar proiectează ci și construiește – aspect ce face diferența dintre specialiști.

Există situații când mulți constructori, coordonatori de șantier știu cum să lucreze în teren, însă nu au simțul estetic, nu au cunoștințele necesare pentru a crea un interior armonios. Proiectele ajung la final corecte, însă, parcă fără suflet, locuințe standard care nu se deosebesc prin ceva original.

Este important să începeți cu un proiect de design bine gândit și nu cu lucrările de reparații propriu-zise, aceasta, desigur, dacă doriți claritate, optimizarea cheltuielilor, soluții ingenioase.

Comandând setul întreg de servicii, de la idee până la cheie, clientul nostru nu trebuie să se preocupe de nimic. Noi o facem pentru el, e de ajuns să se aprobe variantele finale.

Supervizarea de autor se face prin venirea designerului la obiect 1 dată pe săptămână sau la necesitate pentru a urmări ca meșterii să respecte condițiile proiectului. Designerul răspunde la întrebările ce apar pe parcurs, efectuează schimbări sau ajustări apărute la moment. De asemenea, designerul însoțește clientul la procurarea materialelor, tehnicii, mobilei, etc.; caută și propune cele mai competitive prețuri; coordonează livrarea materialelor la obiect.

Designerul nu angajează meșteri, lucrători, furnizori, ci recomandă. Clientul este cel care decide.

În altă ordine de idei, cel mai important lucru este să simți că ceea ce faci este al tău și pe placul tău, indiferent dacă apelezi sau nu la un designer. Tot ce vă dorim este realizarea cât mai rapidă a propriilor dorințe.

СВЕЖИЕ ПОСТЫ

АРХИВ

Copyright © 2020 KEY INTERIORS S.R.L . Toate drepturile rezervate