Minimalismul ca stil de viață

Astăzi amenajările de interior în stil minimalist, capătă o apreciere din ce în ce mai mare. Oare cărui fapt se datorează aceasta?

MINIMALISM, înseamnă nu întotdeauna minimum mobilier și piese de decor, ci o abordare a amplasării acestuia în spațiu, cât mai rațională, practică și maxim confortabilă. Această planificare va începe în primul rând cu planul imobilului. Se va delimita spațiul astfel, încât să obținem zone preconizate și bine definite pentru orice tip de activitate casnică. De exemplu: pentru o familie din cel puțin 3 persoane este bine să organizăm un dressing, unde își vor găsi locul toate hainele curente și nesezoniere, cutiile, obiectele personale, toate - într-o singură încăpere. O debara - pentru mașina de spălat, aspirator, masă de călcat etc.

Dulapurile au un aspect mai esthetic dacă sunt incorporate. Astfel vom elibera celelalte camere, de dulapuri, diverse tumbe, în care, de obicei, urmărim să încapă totul. Deci, dulapuri incorporate, mobilierul cât mai compact și bine organizat. Ar fi bine ca spațiul locuinței să fie completat cu mai puține lucruri și obiecte, în așa mod, încât sa asigurăm o circulație liberă între zone.

MINIMALISM-ul solicită o atenție deosebită asupra calității materialelor. Mobilierul și orice alte piese de amenajare și decor, ar părea la prima vedere simple ca volum și aspect, însă, acestă simplitate se datorează designului care nu este deloc creat întîmplător. Calitatea executării, materialele și delicatețea asamblării sunt cele mai importante atribuții ale pieselor care deși nu se văd, se fac simțite în interior.

Asemenea piese în marea majoritate a cazurilor, nu sunt produse individual ci sunt serii elaborate de marele fabrici, a căror tehnologie a fost elaborată de arhitecți, designeri și ingineri calificați. Producătorii consacrați formează piese de rezistență mondială și de lungă durată, deosebindu-se prin design, materiale și calitate.

Alegând și amplasând corect o comodă, o bibliotecă sau un set de mobilier pentru bucătărie sau living, acestea vor da dispoziție interiorului și vor reda în primul rând – Stilul Minimalist și stilul de viață a locuinței tale.

Tot ce ține de confortul stilului minimalist se ascunde în utilitățile tehnice și de uz casnic: de la uși, mobilier la iluminare, de la electrocasnice la diverse soluții și tehnologii de Casă Inteligentă. Un sistem bun de ventilație și climatizare a aerului, încălzirea spațiului, iluminarea, sistemul de securitate, de antiincendiu, scurgeri de gaze și inundații - toate necesită a fi studiate și proiectate. Acestea vor da siguranță locuinței tale. Ele pot fi controlate prin sisteme inteligente, wi-fi, de pe smartphone, computer de la orice distanță și constituie practici recomandate pentru a ușura exploatarea interiorului și a crea maxim confort și accesibilitate.

CULORILE . Vom alege și vom folosi în interior o gamă foarte limitată de culori și materiale - 2 culori de bază pentru tot interiorul și restul pot fi nuanțele acestora, mai deschise, mai întunecate sau mai apropiate conform spectrului chromatic. Aceste culori se vor aplica și la decor, textile, mobilier. Nu vă fie teamă să aplicați aceeași colare de vopsea pentru tot interiorul, iar diferența o vor face obiectele de amenajare, amplasarea și iluminarea încăperilor. Nuanțe de gri, alb, grafit, negru, lemn, țesuturi naturale, plăci ceramice, de parchet, iluminarea totală și locală a interiorului sunt cîteva carcteristici ale stilului minimalist.

MATERIALE. Stilul minimalist prezintă posibilitatea de a îmbina suprafețe mat cu lucioase, structuri evidențiate cu altele mai liniștite. Toate între ele pot fi bine echilibrate și armonizate, atât ca forma cât și ca culoare. Stilul minimalist presupune prezența culorilor deschise pe pereți, de alb și gri, iar mobilierul - în contrast, mai evidențiat. Deci, accentele se pun pe mobilier și décor. Putem accentua cu culoare și anumiți pereți care vor conferi dispoziție interiorului, dar, cu atenție. Foarte reușit se îmbină suprafețele întunecate lucioase, cu cele deschise - mat și invers. Contrastul de culori și suprafețe,împreună, cu o iluminare corectă a spațiului, redă viață și pune în joc formele interiorului.

СВЕЖИЕ ПОСТЫ

АРХИВ

Copyright © 2020 KEY INTERIORS S.R.L . Toate drepturile rezervate