Idei de amenajare a balconului

Pentru toți cei ce locuiesc la bloc sau urmează să locuiască într-un nou apartament, balconul, vă dă sau urmează să vă dea multe bătăi de cap în ceea ce privește amenajarea și utilizarea lui. Vă veți întreba care va fi rolul acestuia sau cum va fi organizat și care va fi aspectul lui?

Dar vă îndemnăm să le luăm pe rînd.

Balconul poate avea mai mutle funcții: acces direct către lumină, aer și curte. În cazul cînd aveți la dispoziție un balcon deschis, acesta va servi drept o sursă directă de aer proaspăt și, practic, singurul loc din apartament unde te poți recrea la lumina directă a zilei, la aerul curat. Aici vei putea scoate un suport de uscat rufe, iar atunci când există loc liber, poți alege un fotoliu și vara să citești o carte. Poți amenaja balconul cu plante vii, cu un fotoliu din rotang sau o măsuță din lemn și diverse obiecte de decor naturale, care să îți facă o legătură cu natura chiar și la etaj.

Dar dacă balconul este închis?

Poate servi drept o zonă de depozitare, cu dulap și spațiu de uscat și călcat rufe. Acum mai nou există suporturi cu extensie pentru a usca rufe, care pot fi montate atât pe tavan cât și pe perete, acest truc ne permite să economism spațiul și să evităm efortul depus pentru a scoate, desface și aranja hainele pe un suport obișnuit.

Poate servi drept o zonă de birou. Dacă ai un apartament mic și acasă petreci mult timp la calculator, iar amplasarea balconului este alăturată unui dormitor sau living, atunci este perfect pentru a organiza un mini-birou, cu masă pentru computer, și cu un dulap pe peretele opus, pentru diverse lucruri gospodărești sau bibliotecă.

Poate servi drept o zonă de recreație. O canapea de două locuri, o banchetă, o tejghea care va continua suprafața pervazului, aplice pe pereți, draperii romane - toate acestea vor crea un confort deosebit pentru un balcon alăturat livingului.

Poate servi drept o zonă de joacă pentru copii, desigur dacă este un balcon închis iar geamurile nu prezintă nici un pericol pentru aceștia. Culorile, jucăriile, echipamentul pentru sport vor crea un bun prilej pentru a petrece timpul util aici.

Cu sau fără ajutorul unui designer balconul poate fi o continuitate ca stil și aspect al întregii locuințe. De la tine va fi necesar doar să spui ce așteptări ai de la acest spațiu, iar imaginația și profesionalismul designerului va face din balconul tău un adevărat colțișor cu emoții și bună dispoziție.

Dar ce zici de câteva trucuri pe care le-ai putea utiliza în amenajarea unui balcon.

Adaugă culoare pereților balconului. Chiar dacă acesta se bucură din plin de lumina zilei, culoarea va fi cea care va crea o stare de bună dispoziție, energie sau calmitate.

Evită culorile pale, deoarece lumina le va șterge complet. Fii îndrăzneț și adaugă culoare din plin.

Alege obiecte de decor ce au o semnificație pentru tine: un set de rame cu fotografii, policioare pentru aranjarea lucrurilor care nu își găsesc locul în altă parte, pentru că aici ești prezent mai puțin și îți va fi plăcut să le revezi.

Optează pentru florile vii - ele iubesc lumina.

Folosește o pardosea cu imitație de lemn pentru un aspect mai exotic, mai natural, precum ai fi la o terasă.

Luminițele decorative vor reda o atmosferă nocturnă deosebită și să nu uităm de aplice de design pe pereți.

Te-ai gândit până acum la un mobilier din metal forjat pentru balcon? Este perfect pentru acest gen de spațiu. Este mai fin, mai transparent, ocupă spațiu puțin și este rezistent la schimbul de temperatură și climă, indiferent dacă stă afară sau în interior.

Iar pernuțele colorate vor întregi atmosfera feerică pe care o vei crea.

Tu ce zonă ai amenajat la balconul tău?

Dacă ai face schimbări ce zonă ai alege să amenajezi la balcon?

Ai întrebări legate de designul balconului tău?

Scrie-ne în comentarii subiecte ce te framântă, vom căuta să îți oferim soluții relevante.

СВЕЖИЕ ПОСТЫ

АРХИВ

Copyright © 2020 KEY INTERIORS S.R.L . Toate drepturile rezervate