Cum transformi un apartament, cu buget restrâns, într-o locuință confortabilă și stilată.

Cu ceva timp în urmă Art Directorul Key Interiors, Viorel Lupașcu, a scris despre un proiect de design pentru o familie din Iași. Menționa atunci că se pot face amenajări stilate cu un buget foarte restrâns. O întrebare fierbinte a fost ”ce înseamnă un buget restrâns”? Ne-am propus să descriem, așa cum vedem noi, ce ar însemna un astfel de buget.

​​SMXLL

Este vorba despre un apartament de 83 mp cu reparație la cheie, pentru o familie tânără, soț și soție. Tot ce mai rămânea noilor proprietari era să amenajeze cu mobilă spațiul și să redea acestuia un aspect estetic deosebit. Ceea ce am și făcut. Mai întâi am planificat spațiul apartamentului după necesitățile proprietarilor: un living, un dormitor, un cabinet, bucătărie, baie, și hol. Din pereții albi, am ales unele zone pentru a da accent de culoare spațiilor. Astfel, un perete din living și unul din cabinet a fost decorat într-o nuanță de albastru intens. Iar anumiți pereți din hol și bucătărie au fost vopsiți intr-o nuanță caldă de gri.

​​SMXLL

Cel mai simplu și mai dificil a fost momentul în care a trebuit să alegem mobila. Contradictoriu, nu? Ei bine, s-o luăm de la capăt. Simplu a fost faptul că la moment există o diveristate mare de piese de mobilier ca model, culoare, formă. Însă cum reușești să le alegi pe cele potrivite, ca împreună, să formeze un interior personalizat, unic. Aici, de cele mai multe ori, fără ajutorul designer-lui, e mai dificil să duci lucrul la bun sfârșit.

​​SMXLL

O bună parte din mobilier a fost executat la comandă și aceasta pentru a încorpora anumite piese în anumite dimensiuni cum este, de exemplu, mobila pentru bucătărie, dulapul cu oglindă și dulapul cu polițe deschise din hol. Scaunele, canapeaua, patul, măsuțele, corpurile de iluminat, ș.a. au fost comandate online de pe site-le românești.

​​SMXLL

Important este să menționăm următorul lucru. Sarcina proiectului a fost să fie decorat aprtamentul cu un buget ce nu trebuia să depășească 12 mii euro. Puține lucruri au fost deja procurate (masa Ikea din living, scaunele din living și bucătărie). Restul lucrurilor au fost comandate în magazinele online, precum, mobexpert, vivre.ro, ikea.ro, bonami.ro. Au rămas pe mai târziu achiziționarea draperiilor și covoarelor, precum și alte mici detalii.

​​SMXLL

Avem și linkurile produselor cumpărate de pe aceste site-ri. Cei interesați, rog, scrieți în comentarii ce anume vă interesează.

Studio Design Key Interiors Lucrăm și pe teritorul Râmâniei. www.keyinteriors.md

СВЕЖИЕ ПОСТЫ

АРХИВ

Copyright © 2020 KEY INTERIORS S.R.L . Toate drepturile rezervate