Semnificația culorilor în designul interior sau află ce îmbinare de culori ți se potrivește în amena

Amenajarea locuinței nu este deloc o sarcină ușoară, iar când vine vorba de culori, devine cu atât mai dificilă pentru un neștiutor.

Ce culoare vopsim pereții? Ce culoare alegem pentu mobilier? Vopsim într-o singură culoare sau alegem o combinație de culori? În ce mod potrivim accesoriile și obiectele de décor?

Cel mai important lucru în găsirea răspunsului la aceste întrebări este să știm mai multe despre fiecare culoare.

Cele mai practice culori în designul interior

Culorile cele mai ușor de folosit, și, cu care nu poți niciodată să dai greș, sunt culorile neutre, albul și negrul, precum și culorile calde de galben, crem, roșu, maro. Să fie atât de simplu?

Albul este cea mai întâlnită nuanță în designul interior, în special datorită faptului că reprezintă curățenia, dar și eleganța. Este ușor de încadrat în orice interior. Cu ajutorul ei poți crea încăperi elegante, rafinate, precum și contraste foarte puternice. Unii dintre noi ar putea-o percepe foarte plictisitoare. De ce? Poate pentru că nu este îmbinată cu alte culori atractive sau partea de décor nu a fost tocmai reuşit selectată.Totuşi în ziua de azi albul este folosit pe larg ca nuanță de bază: măreşte vizual spaţiul, nu încarcă pereţii şi arată elegant. În combinaţie cu culoarea gri poate fi folosită în orice încăpere, mai ales în camere mici şi cu iluminare slabă.

Negru este o culoare neutră, foarte des întîlnită în interiorul locuințelor mari, imense. Este recomandată pentru crearea contrastelor puternice, dar elegante și rafinate, mai ales în combinație cu albul, roșu, auriu, argintiu. Această culoare este pentru cei îndrăzneţi, lipsiţi de prejudecăţi şi superstiţii. Este potrivită pentru spaţii exagerat de mari sau ca accent de culoare în spaţii mici. Nu se recomandă folosirea abundentă a acestei culori în designul interior, mai ales în camerele mici şi slab illuminate.

Crem, Bej sunt culori pale, naturale, dar care contribuie mult la crearea unei încăperi calde și primitoare, conferă o atmosferă de siguranţă şi echilibru. Dacă le moderaţi cu nişte accente de contrast, aceste culori pot fi folosite în absolut orice încăpere. Atenţie, însă, dacă se face exces de uz, poate îndrepta balanţa către banal.

Galben-ul, culoarea bucuriei şi optimismului, este o culoare caldă, ideală pentru vopsirea pereților din bucătărie. S-a demonstrat că din punct de vedere psihologic culorile calde stimulează apetitul, ceea ce le face ideale pentru interiorul bucatariei sau sufrageriei. Nuanțe luminoase pot fi folosite şi în camera de baie sau hol. De asemenea această culoare poate fi prezentă şi în mici piese de mobilier sau accesorii. În schimb evitaţi folosirea acesteia în camera copiilor, aceasta le-ar putea crea discomfort. În orice caz, oriunde aţi folosi culoarea galbenă, moderaţi-o cu nuanţe neutre de gri, alb sau crem.

Roșu este o culoare energizantă și romantică. La nivel fiziologic poate creşte nivelul de adrenalină în sânge, influienţează bătăile inimii şi poate contribui la creşterea tensiunii arteriale. Livingul sau sufrageria sunt perfecte pentru folosirea acestei culori, căci ele îndeamnă la comunicare şi cresc apetitul. Această culoare se regăseşte foarte des în accesorii precum perne decorative, textile, ş.a.

Maro-ul este o culoarea foarte des folosită în designul interior clasic. Este o culoare practică, ce creează spații interioare elegante, rafinate si confortabile. Evitaţi să o folosiţi în încăperi mici şi întunecoase.

Tu cu care îmbinații de culori rezonezi? Urmărește proiectele noastre, vei găsi multe idei originale de combinații de culori. Iar dacă dorești să afli detalii despre propriul tău proiect, contactează-ne

СВЕЖИЕ ПОСТЫ

АРХИВ

Copyright © 2020 KEY INTERIORS S.R.L . Toate drepturile rezervate